Skip to main content

Inbedrijfstelling

Een vak apart

Het in bedrijf stellen van uw koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem is, zeker bij grotere installaties, een vak apart. VND Technical Services heeft de kennis, kunde en materialen in huis om iedere installatie, van groot tot klein, deskundig in bedrijf te stellen. Dat doen we voor zowel ons partnerbedrijf Voets & Donkers als voor derden.

Testen en finetunen

Wanneer uw installatie opgeleverd is, betekent dat niet dat u er direct gebruik van kunt maken. Het leidingwerk en de machines staan er weliswaar, maar wij zorgen ervoor dat alles getest en gefinetuned wordt. Dat doen we allereerst door koelgas toe te voegen aan uw installatie. Vaak komen er dan nog wat oneffenheden aan het licht, die we uiteraard direct oplossen. Tijdens de inbedrijfstelling van uw installatie, voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • We testen alles: werkt het optimaal?
  • We checken de sensoren: zijn deze op de juiste manier gekoppeld aan de output, klopt de bedrading en zijn de sensoren op de juiste manier gekoppeld aan de software?
  • We regelen de warmterugwinning in
  • We checken of de software juist werkt en of de geschreven programma‚Äôs optimaal functioneren
  • We kalibreren de sensoren en testen deze. Geven de sensoren voor vochtigheid, temperatuur en gasdetectie de juiste waarden aan?
  • Indien nodig regelen we de luchtverdeling in. Dit is met name relevant in de kaasrijping, maar ook in andere branches. We bekijken of de regelkleppen goed functioneren en checken aan de hand van metingen of alle rijen de juiste hoeveelheid lucht krijgen.
  • Samen met de servicemonteur lopen wij nog enkele specifieke aspecten na. Werkt iets niet naar behoren, dan kunnen deze direct verholpen worden.
  • Indien het luchtbehandelingssysteem in de kantoren gekoppeld is aan de installatie, checken we de luchtkwaliteit in de kantoren.

Werkzaamheden neerleggen waar ze horen

Bij VND Technical Services leggen we werkzaamheden graag neer bij de mensen die er de meeste expertise in hebben. Zo is inbedrijfstelling een vak apart, en hebben onze servicemonteurs weer andere, zeer waardevolle kwaliteiten. Daarom werken onze specialisten op het gebied van inbedrijfstelling tijdens het in bedrijf stellen van uw installatie nauw samen met onze servicemonteurs. De servicemonteurs kunnen eventuele problemen die zich voordoen, dan direct verhelpen.

Heeft u vragen over het in bedrijf stellen van uw installatie? Neem gerust contact met ons op!

VND Technical Services - Inbedrijfstelling
VND Technical Services