Skip to main content

Kalibratie

Alle metingen onder één dak

Het kalibreren van de sensoren in uw koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem, is voor het functioneren ervan van groot belang. Wanneer de temperatuur, luchtvochtigheid of luchtdruk in een ruimte afwijkt van de condities waaraan deze moeten voldoen, kan dat immers al bij de kleinste afwijking een groot effect hebben op uw bedrijfsvoering. Bij VND Technical Services kalibreren we ten minste één keer per jaar de sensoren in uw installatie. Dit proces bestaat uit ijken (meten of de sensor de juiste waarde aangeeft) en justeren (de sensor bijstellen waar nodig). Is het in uw branche nodig of gewenst dat we vaker kalibreren? Dan is dat uiteraard mogelijk.

Alle metingen in eigen beheer

Wanneer wij de sensoren in uw installatie kalibreren, dan checken we onder andere de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, luchtdruk en gasdetectie. Zoals u van ons mag verwachten, gebeurt dit zeer nauwkeurig. We stellen sensoren bij waar nodig of kiezen er bij een te grote afwijking voor om de sensor te vervangen. Bij VND Technical Services voeren wij alle metingen in eigen beheer uit.

Waar andere partijen vaak de gasdetectie uitbesteden aan een apart bedrijf, is dat bij ons niet nodig. Wij hebben goed opgeleide, deskundige en gekwalificeerde mensen in huis, die alle metingen met de grootste zorgvuldigheid voor u uitvoeren.

Met VND Technical Services heeft u voor de kalibratie van uw gehele installatie dus slechts één partij nodig, die alle sensoren in uw pand controleert. Daardoor bespaart u tijd, rompslomp én kosten. En doordat wij alle metingen zelf uitvoeren, kunnen we eventuele calamiteiten die ontstaan naar aanleiding van de kalibratie, direct voor u oplossen.

Wettelijke verplichtingen en certificeringen

In bepaalde bedrijfstakken is het, afhankelijk van de certificering van het bedrijf, verplicht om één keer per jaar de sensoren in uw installatie te laten kalibreren. Uiteraard is een wettelijke verplichting niet de enige reden om uw sensoren regelmatig te laten kalibreren. Het geeft immers een vertrouwd gevoel om erop te kunnen rekenen dat de door u gemeten waardes ook écht kloppen. Wij hebben de juiste certificeringen in huis om gedegen en betrouwbare kalibraties volgens de wettelijke richtlijnen uit te mogen voeren. Daarnaast beschikken we uiteraard over het juiste materieel: zo wordt onze eigen meetapparatuur een paar keer per jaar in een laboratorium gekalibreerd. We zorgen ervoor dat u na iedere kalibratieronde beschikt over de juiste certificaten, die voldoen aan de  eisen van de inspectie.

Heeft u vragen over kalibratie of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

VND Technical Services Kalibratie
VND Technical Services