Preventief & correctief onderhoud

Laat uw installatie optimaal, veilig en duurzaam functioneren

Voor het optimaal functioneren van uw koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem, is het belangrijk dat uw installatie goed (preventief) onderhouden wordt. Op die manier voorkomen we storingen en zorgen we er bovendien voor dat uw installatie zo efficiënt, veilig en duurzaam mogelijk blijft draaien. Bij VND Technical Services komen we, afhankelijk van uw installatie, standaard ten minste één, maar meestal een aantal keer per jaar langs voor preventief onderhoud. We bekijken dan of uw installatie nog goed én veilig draait. We controleren hierbij nauwkeurig de druk in de installatie, de temperatuur en we bekijken of de installatie niet lekt. Is er een kleine reparatie nodig, dan voeren we deze vaak direct uit. Zo kan het zijn dat we één of meerdere kleine lekkages detecteren, waarna we deze repareren en na reparatie bijvullen. Ook kan het zijn dat we een ventilator vervangen, elektrische componenten uitwisselen of de compressor extra nakijken. Is er meer nodig? Dan plannen we direct een afspraak in met één van onze monteurs.

Bevindingen vastleggen

Onze bevindingen leggen we vast in het (digitale) logboek van uw installatie, zodat zowel u als onze monteurs en de inspectie over de juiste gegevens beschikken met betrekking tot het onderhoud van uw installatie. Uw installatie en de administratie daaromheen voldoen daarmee aan onder andere de milieu- en veiligheidsrichtlijnen van de overheid. Indien gewenst kunnen wij ook op afstand inloggen en meekijken in dit logboek en uw installatie, zodat we altijd weten wat er speelt.

Certificeringen

Uiteraard werken wij volgens alle Europese regelgeving en richtlijnen. Onze monteurs zijn allen gecertificeerd om te mogen werken met zogenaamde F-gassen (synthetische koudemiddelen), en de meeste monteurs hebben daarnaast een certificering om te mogen werken met natuurlijke koudemiddelen. Wij werken op dit moment hard aan het behalen van alle certificeringen voor al onze monteurs!

Revisie van compressoren in eigen huis

Naast het reguliere preventieve en correctieve onderhoud, kunnen wij ook in eigen beheer de revisie van compressoren voor u uitvoeren. Hiervoor hebben wij zowel de juiste kennis, kunde en ervaring als het juiste materieel in huis. Hiermee bieden wij een zeer complete dienstverlening rondom onderhoud, reparatie en revisie van uw koeltechnische installatie.

Herkeuring van uw koelinstallatie

Volgens de wettelijke richtlijnen dienen installaties vanaf een bepaalde grootte regelmatig een zogenaamde PED-herkeuring te krijgen. Hierbij worden drukvaten, leidingen of installaties met een toelaatbare druk van meer dan 0,5 bar herkeurd. Afhankelijk van het koudemiddel (freon, CO2, propaan of ammoniak) dient deze herkeuring aan bepaalde (verschillende) eisen te voldoen. Bij VND Technical Services kunnen we al deze herkeuringen voor u uitvoeren conform de wettelijke regelgeving. Ook kunnen wij een zogenaamde F-gassen-inspectie voor u uitvoeren.

Wilt u meer weten over preventief en correctief onderhoud, herkeuringen en F-gassen-inspecties door VND Technical Services? Neem gerust contact met ons op!

VND Technical Services
VND Technical Services